ABZ Zeist

ABZ Zeist

ABZ te Zeist is een Profit organisatie die diensten aanbiedt die de efficiency van bedrijfsprocessen helpen vergroten. ABZ heeft ervaring in voornamelijk de financiële dienstverlening en ‘automotive industrie’ en adviseert in fraude- en riskmanagement, verkoop & distributiemanagement en claimmanagement. Omdat met de gegevens zeer vertrouwelijk omgegaan dient te worden, is het pand van ABZ in Zeist zeer goed beveiligd.

Voor CBP een leuke, uitdagende klus om de volgende redenen:

  • Het pand van ABZ is zeer goed beveiligd, dus in de aanvraag naar schoonmaakleveranciers moest duidelijk gemaakt worden dat er strenge veiligheidsmaatregelen gelden. Niet elke leverancier heeft hier even veel ervaring mee, dus was het zaak om een goede voorselectie te maken van geschikte partijen;
  • ABZ werkt met een “Clean Desk Policy” en “papierloos”:  de organisatie is gewend om alles via de digitale weg te versturen en ontvangen. De wens was om een aantal voorstellen via de mail met elkaar af te stemmen. Waar CBP gewend is om fysiek bij elkaar te zitten met een projectgroep, werd nu in principe maar met een fysieke afspraak het project doorgenomen.
  • De snelheid waarmee dit project gedaan moest worden was anders dan anders: CBP werkt grotendeels voor Non- Profit organisaties waarbij processen vaak wat langer kunnen duren. Bij ABZ was de besluitvorming erg snel (erg korte lijntjes) en is in kort tijdsbestek een offertetraject gestart, beoordeeld en afgerond.

Van CBP werd verwacht dat we snel inspeelden op de manier van werken van ABZ: rekening houden met de extra beveiliging, goede partijen selecteren die aan de eisen kunnen voldoen,  werken volgens “afspraak op afstand” en alles in een vlot tempo.

Wat opvallend was bij dit traject, was alsof het leek dat men minder “risico’s” nam: bij non-profit klanten van CBP worden offerteaanvragen en aanbestedingen vaak erg goed “dicht getimmerd” op alle mogelijke fronten. Bij deze offerteaanvraag was het vaak juist “de kunst van het weglaten” : hoe kun je een goede offerte krijgen waarbij alle noodzakelijke informatie binnen handen is die je wilt weten, zonder grote risico’s te lopen? Dit is erg leerzaam geweest.

Gerelateerde diensten/productgroepen