UMCG

UMCG

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. Het UMCG vervult daarbij een belangrijke rol in de regio. De missie van het UMCG is bouwen aan de toekomst van gezondheid. Bureau Inkoop speelt een belangrijke rol binnen de organisatie en is verantwoordelijk voor het op een efficiënte en effectieve wijze betrekken van goederen en diensten van externe bronnen. Hierbij speelt hoogwaardige kwaliteit een grote rol.

Sinds april 2016 ondersteunt CBP de inkoopafdeling in verband met een te kort aan capaciteit. Een consultant van CBP was in eerste instantie voor een half jaar gedetacheerd ter vervanging van een inkoper voor het facilitaire cluster. Daaropvolgend heeft het UMCG dit verlengd voor de vervanging van een senior inkoper voor het laboratorium.

Door het inschakelen van CBP hebben we op een snelle, prettige manier invulling kunnen geven aan het capaciteitstekort voor een tijdelijke periode. Hierbij is CBP bij diverse (Europese) aanbestedingstrajecten betrokken, worden er inkoopprojecten uitgevoerd en wordt het gehele inkoopproces doorlopen op een juiste wijze. Voor het UMCG is het erg fijn te kunnen samenwerken met een organisatie als CBP.