Oosterlengte

Oosterlengte

Oosterlengte is een professionele zorgketen in Groningen, die zijn sporen zowel intra- als extramuraal heeft verdiend. De dienstverlening van Oosterlengte bestaat onder andere uit thuiszorg, huishoudelijke hulp, verpleging, dagvoorzieningen en een maaltijdservice. Het doel van Oosterlengte is de cliënten in de meest brede zin te voorzien van hulp.

Oosterlengte beschikt over zeven woonzorgcentra, één kleinschalige woonvorm en een verpleeghuis. In één woonzorgcentrum is ook een verpleegafdeling gevestigd en er wordt gewerkt aan de ontwikkeling van dergelijke afdelingen op meerdere plaatsen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Winschoten en er zijn vestigingen in de grotere plaatsen in de regio.

Bij Oosterlengte zetten 2000 medewerkers en 500 vrijwilligers zich in voor onze cliënten. Zij dragen bij aan zo hoog mogelijke kwaliteit van leven, in een omgeving waar de cliënten zich thuis voelen.

Al een aantal jaren ondersteunt CBP Oosterlengte door te adviseren over inkoop. Wij staan werknemers bij met praktisch inkoopadvies, begeleiden inkooptrajecten, geven juridische ondersteuning en doen marktonderzoek.

Onlangs is na een uitgebreid marktonderzoek, dat onze consultant heeft uitgevoerd, het inkooptraject voor de koffievoorziening succesvol afgerond. Één van de lopende projecten is een inkooptraject voor de Droge Kruidenierswaren. Doordat Oosterlengte op dit onderdeel van de dienstverlening te maken heeft met verschillende leveranciers, wordt nu door bundeling getracht efficiency en financiële voordelen te behalen.

Jaarlijks voert CBP voor Stichting Oosterlengte ook een ABC-analyse uit. Middels deze analyse wordt de besparingsmogelijkheden onderzocht voor Oosterlengte.

Gerelateerde diensten/productgroepen