De Noorderbrug

De Noorderbrug

Voeding is en blijft emotie.

Binnen een AWBZ instelling zoals de Noorderbrug, werkzaam in 4 provincies, is  eten en drinken een belangrijk item. Immers al onze cliënten ervaren meerderde keren per dag, net als wij overigens, de kwaliteit en smaak van eten. Het is niet voor niets dat onze vriend Maslow dit al heeft verwerkt in zijn piramide.

Natuurlijk is het eten op zich belangrijk maar ook zaken als ambiance, gezelschap, keuze en attitude zijn zeker ook belangrijk. Kortom alles wat te maken het eten en drinken is onderdeel van ons bestaan en plezier in het leven. Toch?

Thuis is het makkelijk. Zin in eten dan gaan we toch eten. Of dat nu thuis is of ergens anders. Dit vinden wij de normaalste zaak van de wereld. Binnen een organisatie als de Noorderbrug is dit helaas niet de normaalste zaak van de wereld. Zaken als budget, bedrijfsvoering, efficiency, keuzevrijheid zijn in deze allemaal beperkingen en zoals een goed manager het dan noemt uitdagingen. Jaja.

De Noorderbug stond voor de uitdaging om in het kader van een inkoopproces  de bovengenoemde zaken op een dusdanige wijze te beschrijven zodat het voor een toekomstige leverancier mogelijk zou zijn om hier een goede invulling aan te geven. Daarnaast was de wens, als AWBZ instelling, een Europese aanbesteding volgens het boekje te doorlopen. Immers we gaan om met maatschappelijk geld.

Het maken van een pakket van eisen is complex. Het vergt naast specifieke kennis van onze klanten, locaties, financiering en logistieke mogelijkheden ook veel kennis van aanbestedingen.  Juist de balans en samenhang tussen deze twee, soms uitersten, is vaak een behoorlijke uitdaging.

Door het inschakelen van CBP hebben wij deze uitersten goed in gezamenlijkheid  weten te managen. Vanuit de nuchtere en inhoudelijke benadering, zonder het oog te verliezen op de omgeving, werd  het gehele traject op een snelle,  prettige en professionele manier samengewerkt. We hadden het zelf zo niet kunnen doen.

 Het resultaat mag er zijn te weten, een mooi contract waar wij als organisatie trots op kunnen zijn.

 

Gerelateerde diensten/productgroepen