Coppa en CBP gaan samen verder!

Datum: July 3, 2017
Categorie: Algemeen inkoopnieuws
Auteur: CBP

Coppa en CBP, de nummers één in inkoopadvies in de zorg én in gemeenten, kondigen vandaag aan hun krachten te bundelen. Beide ondernemingen zijn kennisleiders, in hun markt, voor inkoopadvies. Zowel zorginstellingen als gemeenten moeten steeds slimmer omgaan met hun budgetten. Coppa en CBP, beiden 20 jaar geleden opgericht, vormen een gezamenlijke organisatie met 80 inkoopprofessionals die door het samengaan nog beter zorginstellingen en gemeenten kunnen blijven ondersteunen met slimmer inkopen en aanbesteden. 

Bas Bouwman, Partner en oprichter van Coppa: “Beide organisaties zijn de absolute nummer 1 in hun markt voor inkoopadvies. Doordat wij ons op verschillende markten hebben gericht is de dienstverlening net iets anders. Zo kan Coppa aanvullend het operationele bestel- en factuurcontrole proces voor klanten verzorgen. Dat kan nu ook voor gemeenten. CBP beschikt daarnaast over een kenniscentrum dat wij graag inzetten voor klanten in de zorg. Door samen verder te gaan ontstaat een uitzonderlijk kennisrijke organisatie”.  

Sjoerd Oskam, algemeen directeur Combined Business Power vult aan: “Door het combineren van beide ondernemingen zijn we nog beter in staat om een ideale omgeving te bieden voor inkoopprofessionals op een arbeidsmarkt waar het steeds moeilijker wordt om professionals te vinden, te binden en te boeien. Zo kunnen wij onze medewerkers uitdagingen en opdrachtgevers continuïteit en stabiliteit blijven bieden.”

De markt voor inkoopadvies groeit al twintig jaar en blijft maar groeien. Met de ontwikkelingen van het Sociaal Domein is het inkoopvolume van gemeenten ongeveer verdubbeld. Met de digitalisering en de noodzaak om Europees aan te besteden is de inkoop steeds complexer geworden. De vraag naar inkopers met kennis van de zorg zal alleen maar verder groeien.

CBP zal haar dienstverlening onder dezelfde naam blijven voortzetten. Joost Haverkate en Sjoerd Oskam zullen nog in ieder geval tot het einde van 2017 aanblijven als het management van CBP. Het nieuwe directieteam bestaat uit Bas Bouwman, Paul Gelderman en Jeroen Meijer.

Voor meer informatie:
Bas Bouwman, 06 511 959 07, bas.bouwman@coppa.nl
Sjoerd Oskam, 06 430 786 53, s.oskam@cbp.nl

Over Coppa
Coppa is een inkoopadviesbureau met kantoren in Arnhem en Amsterdam. Coppa heeft zich de afgelopen twintig jaar ontwikkeld tot een autoriteit op het gebied van inkoop in de zorg. Een groeiend aantal ziekenhuizen en zorginstellingen heeft haar inkoopprocessen aan Coppa uitbesteed. Er zijn 50 professionals werkzaam bij Coppa.

Over CBP
CBP is een inkoopadviesbureau met het hoofdkantoor in Apeldoorn. CBP heeft zich de afgelopen twintig jaar ontwikkeld tot het inkoopadviesbureau op het gebied van inkoop voor de overheid en met name gemeenten. De mensen en de cultuur vormen de kracht van CBP  Een groeiend aantal gemeenten maakt gebruik van haar inkoopadviseurs en kenniscentrum. Er zijn 30 professionals werkzaam bij CBP.

 

Zie ook de website van Coppa: www.coppa.nl