CBP geeft gastcollege aan Inkoopminor Hanzehogeschool Groningen

Datum: November 7, 2016
Categorie: Algemeen inkoopnieuws
Auteur: CBP, Rik Bultman

In de afgelopen periode heeft CBP weer een tweetal gastcolleges verzorgt voor de Hanzehogeschool in Groningen. De gastcolleges van CBP zijn al jarenlang een vast onderdeel van de minor inkoopmanagement. In een leuke, interactieve eerste sessie mochten Geert Lubbers en Rik Bultman iets vertellen over het inkoopvak, over adviesvaardigheden en over het uitvoeren van een spendanalyse. In de tweede sessie was het de beurt aan de studenten om de resultaten van een door henzelf uitgevoerde spendanalyse te presenteren. Een aardige quote van studenten die werd gebruikt als ijsbreker in één van de presentaties willen wij u niet onthouden:

 “Professionalisering van het inkoopproces levert besparingen op die kunnen terugvloeien in de regio.” (Postma & de Vries, 2016)

Het is goed om te zien dat wederom een gemotiveerde en enthousiaste groep inkopers in spé door de Hanzehogeschool Groningen op een professionele manier wordt opgeleid en klaargestoomd om als inkoper aan de slag te gaan. CBP wenst hen veel succes bij het afronden van de minor en hun opleiding. 

Reacties vanuit de minor:

"Interessant gastcollege gehad van CBP. Belangwekkend hoe aan de presentatie een opdracht verbonden zat, zo maak je alvast een beetje kennis met datgene dat je wellicht na je studie ook wilt/moet/gaat doen."
(Lieke de Koe, student minor inkoopmanagement, Hanzehogeschool Groningen)

“Perfecte presentatie, authentiek, duidelijk, gericht, realistisch, concreet en het sloot goed aan bij de belevingswereld van de studenten.”
(Jan Braam, docent minor inkoopmanagement, Hanzehogeschool Groningen)