CBP Inkooptool

Datum: February 25, 2013
Categorie: Algemeen inkoopnieuws
Auteur: CBP, Arjen Vossen

Is uw organisatie klaar voor de Aanbestedingswet?

Om te voldoen aan de Aanbestedingswet is het belangrijker dan ooit om als inkoop in control te zijn. Vooral voor inkooporganisaties die decentraal of centraal gecoördineerd zijn georganiseerd wacht een uitdaging om te voldoen aan de verplichtingen die gelden onder de Europese drempels. Hoe gaat u er bijvoorbeeld voor zorgen dat budgethouders op de juiste wijze invulling geven aan de motivatieverplichting ten aanzien van de gekozen aanbestedingsprocedure en de leveranciers die daarvoor zijn uitgenodigd? En hoe zorgt u ervoor dat u centraal inzicht houdt in de gemaakte keuzes? Kortom, hoe zorgt u ervoor dat uw gehele organisatie voldoet aan de verplichtingen die voortvloeien uit de Aanbestedingswet?

CBP ziet dat veel van haar klanten voor deze uitdaging staan en heeft daarom een praktisch hulpmiddel ontwikkeld. De CBP inkooptool is het ideale hulpmiddel om uw organisatie op een doelmatige, rechtmatige en transparante manier in te laten kopen. Daarnaast biedt de tool u de mogelijkheid om een vliegende start te maken met het implementeren van de Aanbestedingswet.

De inkooptool leidt medewerkers van uw organisatie stap voor stap door de juiste inkoopprocedure, rekeninghoudend met het beleid en de (nieuwe) aanbestedingsregels. Bij iedere stap krijgt de gebruiker een helder omschreven uitleg en de beschikking tot de juiste standaarddocumenten. Een belangrijk onderdeel van de inkooptool is ‘de Notaris’, een tool waarmee op een eenvoudige en transparantie manier een juridisch verantwoorde leveranciersselectie gemaakt kan worden. Ook kunnen alle lopende, geplande en afgeronde aanbestedingen organisatiebreed overzichtelijk worden vastgelegd in een digitaal aanbestedingsregister, zodat gemaakte keuzes achteraf inzichtelijk zijn.

De CBP inkooptool is volledig webbased wat het mogelijk maakt om bijvoorbeeld standaarddocumenten en procedures automatisch aan te laten passen aan veranderingen. Daarnaast deelt CBP actief haar kennis via dit platform. Door gebruik te maken van de CBP inkooptool bent u meer in control en krijgt u grip op de veranderingen die de Aanbestedingswet met zich mee brengen. De tool is al beschikbaar vanaf €150,- per maand en wordt voor uw organisatie geheel op maat ingericht.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden en voordelen die de Inkooptool van CBP u als inkoper maar vooral als organisatie te bieden heeft? U kunt zich aanmelden voor één van de kennismakingssessies die door het hele land georganiseerd worden. U kunt ook contact met ons opnemen om vrijblijvend meer informatie te ontvangen over de CBP inkooptool.