Aanbestedingskalender.nl nu ook geschikt voor onderhands aanbesteden

Datum: September 9, 2011
Categorie: Algemeen inkoopnieuws
Auteur: Pianoo/Crow

De grootste en meest gebruikte aanbestedingswebsite voor openbare aankondigingen van (overheids)opdrachten, Aanbestedingskalender.nl, is vanaf vandaag ook de plek voor onderhandse aanbestedingen. Beheerder CROW heeft daarvoor een nieuwe functionaliteit ingebouwd, waardoor de webapplicatie niet alleen uitgebreider maar ook gebruiksvriendelijker wordt.

Steeds vaker maken opdrachtgevers gebruik van onderhands aanbesteden, waarbij niet iedereen maar slechts een vooraf geselecteerde groep mag inschrijven op een aanbesteding. Partijen voor zo’n onderhandse aanbesteding werden tot op heden meestal telefonisch of per mail uitgenodigd, ook al omdat Aanbestedingskalender.nl daar geen geschikte mogelijkheden voor bood. Daarin komt dus nu verandering met een nieuwe, door CROW ontwikkelde functionaliteit waarbij de opdrachtgever op het secure-deel van Aanbestedingskalender.nl exclusief toegang voor alleen door hem uitgenodigde bedrijven kan creëren.
Aanbestedende diensten en inschrijvers kunnen hiermee volgens één methodiek aanbesteden; niet alleen Europees en openbaar, maar nu ook onderhands. Dit komt de efficiency, overzichtelijkheid en het gebruikersgemak ten goede en bovendien worden de administratieve lasten verder verlaagd.

Aanbestedingskalender.nl
Aanbestedingskalender.nl is dé centrale website voor aankondigingen van (overheids)opdrachten. Zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers van de meest uiteenlopende soorten producten en diensten kunnen er elkaar moeiteloos vinden. Bijna drieduizend aanbestedende diensten (het Rijk, regionale en lokale overheden en vele andere publieke opdrachtgevers) plaatsen kosteloos en op vrijwillige basis vrijwel alle aankondigingen in Nederland op Aanbestedingskalender.nl. Op de website kan de aanbesteder vanaf een beveiligd gedeelte aankondigingen opstellen, beheren en plaatsen. De website sluit volledig aan op nationale en Europese aanbestedingsregels en biedt daarmee juridische en procedurele zekerheid. Alle aankondigingen die worden gedaan, worden meteen gepubliceerd en Europese aankondigingen gaan door naar de Tenders Electronic Daily (TED).