Spend Management tool

Als organisatie wordt u geconfronteerd met bezuinigingen en afnemende budgetten. Door uw inkoopportfolio inzichtelijk te maken, te analyseren en vervolgens gericht aan te besteden kunt u veel besparen. De webbased Spend Management tool van CBP is hiervoor het hulpmiddel.

Met Spend Management bent u in staat om alle uitgaven inzichtelijk te maken, te analyseren en vervolgens gericht en proactief actie te ondernemen. De tool biedt inzicht in de uitgaven van uw organisatie op inkooppakket, leverancier, kostenplaats, kostensoort en projectniveau. Door middel van dashboards met tabellen en grafieken heeft u in één oogopslag actueel inzicht in uw inkoopuitgaven.

Door slim gebruik te maken van de reeds beschikbare data uit financiële- en eventuele inkoopsystemen kan in een paar muisklikken een volledig en actueel inzicht in alle uitgaven gegenereerd worden. Hoeveel facturen zijn er per leverancier ontvangen? Hoeveel wordt er bij een bepaalde leverancier ingekocht? En hoeveel procent hiervan betreft lokale leveranciers? Wat zijn uw grootste leveranciers? Welke besparingen zijn er mogelijk? De automatisch uitgevoerde analyses kunnen u ondersteunen bij het opstellen van een inkoopplan.

Spend Management geeft inkoopvoordeel

De Spend Management tool van CBP biedt o.a. de volgende inzichten en mogelijkheden:

  • Differentiatiemogelijkheden per productgroep
  • Inzicht in directe besparingsmogelijkheden door bijvoorbeeld volumebundeling en factuurreductie
  • Bij welke leveranciers wordt ingekocht, hoeveel, door welke afdelingen en op welke momenten
  • Leveranciersreductie
  • Kraljic portfolio analyse 
  • Direct inzicht in hoeveel % wordt ingekocht bij lokale- en regionale leveranciers
  • ABC Pareto analyse
  • Duurzaamheidsanalyse

Abonnement

De kracht van Spend Management zit o.a. in de actualiteit van de gegevens en de mogelijkheid om te benchmarken. Dit betekent dat je meer uit een Spend Management tool kan halen zodra deze de cijfers van meer dan één jaar omvat en daarnaast de cijfers zo actueel mogelijk zijn. Om deze kracht maximaal te kunnen benutten bieden wij de Spend Management tool aan in de vorm van een abonnement van één jaar of van drie jaar. Voor slechts € 350,- per maand kunt u al gebruik maken van alle mogelijkheden die de Spend Management tool u te bieden heeft.

Referenties

CBP heeft reeds voor meer dan 200 organisaties een Spend Management analyse uitgevoerd en beschikt over een ruime ervaring binnen gemeenten en andere overheden

Geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Klik hier voor de productfolder of vraag een gratis demo aan.